תקופת האביב הנה זמן טוב לעשות קצת נקיון לא רק בבתים שלנו אלא גם בגוף שלנו. אם אתם חושדים שיש לכם רגישות לגלוטן אני ממליצה לנסות חודש ללא גלוטן ולראות את ההשפעה. הגוף שלנו הוא כמו מעבדה ותראו את התוצאות מהר מאד. אשמח לעזור למי שמחפש הכוונה: אני מלווה לשנוי תזונתי בדרך עדינה ותומכת: ליווי אישי וכן בסדנאות של התחדשות תזונתית. מיד אחרי פסח נפתחת סדנה חדשה שתוכלו לקרוא עליה כאן.
ובינתיים, הנה מתכון לקרקרי אורז ביתיים, קלים להכנה, נטולי גלוטן וטעימים מאד.
אז מה צריך?
1 כוס קמח אורז מלא
1/4 כוס גרעיני חמנייה / דלעת
1/4 כוס שומשום מלא
1/4 כוס זרעי פשתן
3/4 כוס מים
3/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 כפית זעתר או אבקת שום (אפשר גם אורגנו טרי קצוץ או עגבניות מיובשות)
2 כפות שמן זית
מחממים את התנור ל 160 מעלות.
מערבבים את הפשתן עם המים ונותנים לעמוד חמש דקות (יווצר ג׳ל דמוי חלבון של ביצה)
מערבבים לעיסה. אם דביק מדי הוסיפו קצת קמח ואם יבש מדי הוסיפו קצת מים.
מניחים את התערובת במרכזו של נייר אפייה
משטחים בעזרת מערוך מומלץ מעל לנייר אפייה נוסף.
מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור
כעבור 10 דקות מוציאים וחורצים את הקרקרים לגודל הרצוי.
מחזירים לעוד כחצי שעה, תלוי בתנור, עד שהקרקרים זהבהבים וקריספיים.
.
הקרקרים נשמרים כשבועיים בכלי סגור. (אני מכינה בד״כ כמות כפולה!!)תודה לשירה, בתי המוכשרת, שגם מאד אוהבת את הקרקרים האלו וגם צלמה את התמונות הנפלאות במסגרת פרויט צילום שלה בבית ספר.
בתיאבון ולבריאות!!!
שרון
שרון,
השבמחקלהבנתי במתכון אורז מבושל, כדאי לציין.
הורדת גלוטן יכול לעשות פלאים לגוף. אני ממליצה שכל אחד ינסה לתקופה של כשלושה שבועות :)
היי המתכון הינו עם קמח אורז מלא. בטוח שיש גם וריאציות עם אורז מבושל!!! תודה על ההארה. וכן כמובן שתקופה ללא גלוטן עושה פלאים לגוף. אני מציעה ליווי כזה לשינוי והתחדשות תזונתית.
השבמחק