Vitality and Food - A Tasty Story

יום שני, 4 במאי 2015

מבשלות שלום - מיזם מרתק, מרגש, מזין וטעים + מתכון

כשנשים נפגשות זו עם זו באווירה מכילה, כשברקע ריחות תבשילים, טעמים ותבלינים, נרקחים לא רק מעדנים אלא גם קשרים ונוצרים מרקמים חברתיים. כשידיהן עוסקות במלאכת הקילוף, הקיצוץ, הרידוד והגילגול, הלב נפתח ומחיצות יורדות.

את  המיזם הגתה אנהאר מאסארווה, מנהלת הפרוייקט מטעם היחידה לקידום  העצמת נשים בגבעת חביבה, ואותו אני מנחה עם קולגה ערבייה, עביר. זה הסבב הרביעי של קבוצות נשים מבשלות שלום ואני שמחה להצטרף לצוות המנחה. את הפוסטים הבאים אקדיש לפרוייקט זה.

עשרה מפגשים, קבוצת נשים: ערביות ויהודיות שכנות מאיזור מגידו - עין עירון: נפגשות במטרה ללמוד בישול חדש ומענין, כדי להכיר מקרוב אחת את השנייה ולדבר על תרבות חגים ומנהגים. צעד וטעימה אחת קדימה לשכנות שלנו כאן.

המפגש הראשון התקיים אצל נוסימה מכפר זלפה. הכפר  הקטן יחסית (כ 3000 תושבים) ממוקם בסמוך לצומת מגידו ובצמוד לכפר ערבי נוסף בשם סאלם. עלינו עם הכביש במעלה ההר במרכזו של הכפר עד שהגענו ממש לקצהו. ביתה המטופח ורחב הידיים ממוקם מול נוף מרהיב של חורש הררי ובאופק רואים את אום אל פאחם.

במפגש זה לא בישלנו עדיין אלא הקדשנו אותו להיכרות של הנשים אחת עם השנייה .נוסימה המארחת לתפארת שלנו פתחה שולחן עמוס כיד המלך - עלי גפן נימוחים מעל קדירת צלעות כבש, סלט טאבולה מתובל טוב טוב, קדירת שישברק, ואפילו שניצלים! כמובן גם קפה מתובל בהל וממותק בדיוק במתיקות הנכונה, ממתקים שונים ופירות. במגש בפירות מוגש גם שומר טרי חתוך לרבעים, מנהג שכבר ראיתי באירוחים ערביים בעבר. השומר הינו אידיאלי לקנח ארוחה: הוא מקל על העיכול ומנקה את החיך.



המפגשים מתקיימים בבתי המשתתפות כשכל אחת מזמינה בתורה את הקבוצה (ואת המנחות כמובן!!!) להכין ביחד את התבשיל האהוב עליה ובסיום הבישולים לשבת ביחד מסביב לשולחן לאכול ולדבר בחברה טובה. בסוף הפרוייקט נפרסם חוברת מתכונים בעברית ערבית ואנגלית.
בפגישה הראשונה היה מענין ללמוד על מקור ומשמעות השמות אחת של השנייה. משמעות השם נוסימה בערבית הינה נשימה עדינה.
מכל המטעמים שהכינה נוסימה היא בחרה להציג פה את המתכון של השישברק. כיסונים עדינים ונימוכים (מעין טורטליני) ממלואים בבשר כבש מתובל (אפשר גם עם תפא״ד - לצמחוניים ולשומרי כשרות) ומבושלים ברוטב יוגורט עדין ורייחני.
נוסימה מגישה לנו את השושברק
שישברק - ״זהו מאכל עממי שלא עושים אותו תמיד כי זה לוקח קצת זמן״, מספרת נוסימה. ״הוא לא קשור גם לחג או למסיבה... עושים אותו מתי שבא לנו ואני אישית מאוד אוהבת שישברק.״ 

החומרים
לרוטב: ליטר וחצי יוגורט וכפית קטנה מרק עוף וכפית מלח
לבצק: 500 גר קמח לבן, קצת מלח ומים
למילוי: 2 ביצים, 1 בצל קצוץ,  300 גר בשר טחון (כבש) (אופציה גם תפא״ד) מלח פלפל

אופן ההכנה
  1. שמים ליטר וחצי יוגורט בסיר על אש בינונית ומערבבים טוב עד לרתיחה עדינה. 
  2. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח עם קצת מלח ומוסיפים מים עד לקבלת בצק גמיש.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, הביצים וקצת תבלינים.
  4. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, ממלאים כל עיגול במעט מלית וסוגרים היטב שהמילוי לא יצא.
  5. מבשלים את הכיסונים בתוך רוטב היוגורט, מערבבים טוב עשר דקות וזהו
כולנו נהנו מאד ואיך שאומרים: האוכל היה מעולה והחברה עוד יותר!
כבר מצפות למפגש הבא אצל ליסה בעין השופט.


5 תגובות:

  1. נשמע מאוד מעניין.איך את מגיעה לפעילות שכזו?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מעורבת בשנה באחרונה בפעילות בגבעת חביבה המרכז לשלום...וכמובן מתענינית באוכל טוב וחברה טובה:)

      מחק
  2. מדהים! יוזמה מבורחת מאוד. כיצד אפשר להשתתף?

    השבמחק
  3. היי הלין, שלחי לי הודעה במייל ונודיע לך בקבוצה הבאה... 050-3023563
    בברכה, שרון

    השבמחק
  4. מחמם את הלב שיתוף פעולה ומטרה משותפת אמן

    השבמחק